Временната организация на движението означава, че към текущия момент се извършва техническа или друга работа на платното за движение. Това може да е в следствие на строеж, реорганизация или ремонт на пътното платно, свлачища, опасности от падащи предмети и други.

Всеки един от тези случаи изискват различни средства за временна организация. Тези средства са там за да предотвратят ПТП, да покажат правилната посока на движение, да информират водачите и да запазят безопасността на всички. Елит пътна сигнализация ЕООД предлага на клиентите си изработка, монтаж и доставка на всички необходими съоръжения, пътни знаци, пътна маркировка и изграждане на уредби за светлинно регулиране на движението.

Кога е необходима временна организация на движението

Строителството и ремонтите на пътни участъци затрудняват предвижването на транспортните средства и поради тази причина се поставя сигнализационни елементи. Важното е те да бъдат добре укрепени, екологично чисти и икономични. Пътната сигнализация трябва задължително да се поставя преди началото на работната дейност. Нейната основна функция е да предупреди гражданите за наближаващите манипулации спрямо улици, магистрали и други. Сигнализационните уреди се премахват след ремонтиране на определените участъци или отстраняване на авариите. Стопаните на пътищата и улиците носят отговорност при организационните действия. Най-често това са общините, фирми и собственици на паркинги и гаража.

Не трябва да се пренебрегва и полагането на временна пътна маркировка. Тя трябва да бъде в оранжев цвят, за да се отличава от постоянната такава. Много често погрешно поставената временна  маркировка възпрепятства не само движението по пътищата, но и затруднява изпълнението на дейността, поради която се реорганизира трафика.

Спазване на временната организация

Пътнотранспортните произшествия и авариралите автомобили също налагат употребата на временна пътна организация. Понякога последствията могат да затруднят много движението, особено ако е необходима намесата на пътна или бърза помощ. В тези случаи трябва да се има предвид, че няма как предварително да бъде положена сигнализация. Затова задължение на водачите е не само сляпо да спазват всички указания, посочени от знаците и маркировката, но и да следят внимателно пътната обстановка.

Средствата за временна организация на движението включват: конуси, бариери, ограничителни ленти, табели със стрелки за направление, светещи знаци и редица други. Елит пътна сигнализация ЕООД произвежда всички видове съоръжения за пътен контрол на трафика.Разгледайте каталога и се свържете директно с нас чрез контактната форма или на упоменатите адреси.