truck

Когато става въпрос за намиране на пътни знаци за общинска собственост или частен имот, качеството трябва да бъде първото ви съображение. То ще определи спазването на  местните разпоредби, дали издържа на атмосферните условия и също така поддържа ефективна видимост във времето. Износването бързо разкрива кои знаци са висококачествени и кои не. Ето един поглед върху съществените фактори, които съставляват един висококачествен знак.

Монтаж и видимост на знаците

Мястото, на което ги поставяте, определя колко добре ще се вижда от водачите и пешеходците. Ако знакът е изправен пред насрещно движещите се автомобили, тогава има най-голям шанс да бъде видян от повечето шофьори. Така че, преди дори да проектирате знака, най-добре е да прецените на кое място точно трябва да бъде поставен, според функцията която изпълнява. Знаците, поставени отстрани на трафика, като правило, трябва да бъдат по-големи, за да бъдат наистина ефективни и видими. Най-добре изглеждащият знак в света с най-привлекателното съобщение няма да проработи, ако не е поставен там, където може лесно да се види от разстояние.

Издръжливост

Дълголетието на знаците е огромен фактор и зависи от материалите, които се използват. Алуминият се използва широко при изработка на знаци, които ще бъдат на открито, тъй като е устойчив на ръжда и корозия и може да издържи поне десет години. Също така е достатъчно силен, за да издържи на силни ветрове и силни бури. Като материал за дизайн, той е предпочитан със своята гъвкавост, тъй като може лесно да се реже на различни форми. 

Днешно време устойчивостта се превръща в основен приоритет за организациите по целия свят като стъпка към почистване на околната среда и по-ефективна работа. Много компании започват да издават отчети за корпоративна социална отговорност (КСО) за инвеститори, които искат да видят по-устойчиви решения в строителството, производството и опаковките. Алуминият допринася за устойчивостта, тъй като изисква по-малко разходи за поддръжка и подмяна. Освен това той е един от най-лесно рециклиращите се материали.

Подходящи елементи и материали за изработа

Всеки вижда стотици знаци на ден, но само малък процент привлича вниманието към даден вид. Водачите виждат знака само за няколко секунди, докато се движат. Дизайнът е от изключителна важност и  може да направи разликата между нещо, което шофьорите забелязват, и нещо, което игнорират. Ключовите елементи на дизайна са типография, цвят, размер, текст, форма, пиктограма.

Типографията трябва да бъде проста за разбиране. Знаците за контрол на движението обикновено привличат повече внимание, отколкото търговските знаци, които насърчават бизнеса, тъй като шофьорите са обусловени да обръщат внимание на регулаторните и предупредителните знаци. Всички останали знаци стават незадължителни декорации за водача.

Използването типография е надеждна стратегия за предаване на лесно разбираемо съобщение. Логата трябва да са с висока разделителна способност и да са опростени. Ако развивате марка, като поставяте различни табели из града.

Някои знаци, като пътните знаци и тези за хора с увреждания на обществени места, трябва да са в съответствие с правителствените разпоредби, което се отразява на качеството. Светлоотразителната способност е изискване за много пътни знаци за най-добра видимост през нощта.