Балансирайки между достъпността на автомобила и безопасността на пешеходците, различните модели сгъваеми и подвижни колове и улични заграждения са идеално решение за много ситуации. Проектирани от здрава стомана, тези сгъваеми и подвижни предпазни заграждения ви позволяват да предотвратите влизането на превозни средства в зоните с ограничен достъп по време на периоди с голям пешеходен трафик.

Видимост и издръжливост

В допълнение към здравата стомана, която предлагат нашите колове и заграждения за контрол на движението, те осигуряват несъмнено визуално възпиране, което ви помага да контролирате потока на трафика. За разлика от някои труднозабележими или подвижни решения, тези стълбове остават стабилни на място, след като са монтирани. В допълнение към това са покрити с устойчив на атмосферни влияния материал. 

Високата им видимост ги прави лесно забележими за водачите, без да се отразяват негативно на визията на уличния пейзаж. Със своето ясно визуално присъствие, еднаквост и здравина, предпазните колове и бариери на Елит пътна сигнализация ви предлагат точната мярка за защита, от която се нуждае вашият търговски обект, сграда или паркинг.

Често улични заграждения и колове можем да забележим на всеки тротоар, разположен на главна улица или булевард. Основната функция, която изпълняват коловете, е да създадат ясно изразена граница между пешеходците и автомобилния път. Между лентите на по-натоварените участъци забелязваме огради, които предотвратяват едновременно навлизане в насрещното платно на автомобилите и неправилно пресичане на пешеходците. Всеки един елемент по този тип пътна сигнализация трябва да притежава необходимите сертификати.

Приложения в индустрията и производството

Много индустриални и производствени сгради и съоръжения се възползват от добре разположените ограничителни стълбове. Колкото повече различни машини и механични структури се използват, толкова по-строги трябва да са и мерките за безопасност на персонала по време на работа.

Най-добрите индустриални стълбове са проектирани да бъдат лесно забележими, за да привличат лесно погледа на пешеходците и шофьорите. Има случаи обаче, когато се налага да понасят силни удари. Ето защо предприятията трябва да се погрижат индустриалните заграждения да бъдат изработени от правилните материали и проектирани по висок стандарт. Така можете да бъдете сигурни, че те действат като надежден буфер, абсорбиращ предвиденото натоварване. Освен живота на работниците, стълбовете и коловете могат да предпазват от удари и увреждане други важни технически съоръжения.