Пътни конуси - видове и приложения

Пътните конуси обикновено са маркери с конусовидна форма, които се поставят по пътищата или пешеходни пътеки за временно пренасочване на трафика по безопасен начин. Те често се използват за създаване на разделителни ленти или обединяване на платна по време на проекти за пътно строителство или при автомобилни произшествия.

Въпреки че се използват по-стабилни и по-дълготрайни маркери или знаци, ако отклонението трябва да остане на място за дълъг период от време, конусите са чудесно съоръжение за временна пътна сигнализация.

Конусите са подходящо средство за временен контрол на трафика

Пътните конуси обикновено се използват на открито по време на пътни ремонти или други ситуации, изискващи пренасочване или възпрепятстване на трафика. Конусите за движение също се използват за маркиране на места, като детски зони, или за блокиране на определен участък. За нощно време или при условия на слаба осветеност конусите обикновено са снабдени със светлоотразителна втулка за подобряване на видимостта. По същата причина понякога те могат да бъдат оборудвани и с мигащи диодни светлини.

Конусите за движение са проектирани да бъдат видими и лесно подвижни. Използват се различни размери, обикновено вариращи от около 30 см до малко над 1 метър. Конусите за движение се предлагат в много различни цветове, като оранжевият, жълтият, розовият и червеният са най-често срещаните поради тяхната яркост. Други се предлагат в зелено и синьо и също могат да имат светлоотразителна лента, за да се увеличи видимостта им.

Някои от най-ранните версии на пътния конус са направени от бетон. Сега те са произведени от лек и много издръжлив термопластичен материал или каучук. Това също гарантира, че те не повреждат нищо, което влиза в контакт с тях, дори при високи скорости.

Конусите се използват не само в пътната сигнализация

Конусите се използват за изготвяне на траектории за различни състезания. Освен това, те често се използват в закрити обществени пространства, за да маркират зони, които са затворени за пешеходци, като тоалетна, която е повредена, или за обозначаване на опасност, като хлъзгав под. Те могат да се използват на училищни детски площадки и спортни игрища по време на тренировки и събития. Някои от конусите, използвани за тази цел, са миниатюрни, с височина едва 5 см.

Конусите се използват не само в пътната сигнализация

Всички бизнеси, които се занимават със строителство, пътна сигнализация или просто притежават паркинг трябва да се оборудват с известен брой конуси. Те могат да влязат в употреба по много различни начини, а възможността за лесно пренасяне или премахване ги правят и много удобни. Елит пътна сигнализация произвежда всички видове конуси според потребностите на клиента. Разгледайте каталога или се свържете директно с нас.