Със започването на зимния сезон рано или късно температурите падат, а климатичните условия се влошават. В зависимост от локацията, зимата протича по различни начини. На места в България има по-интензивни снеговалежи, докато на други температурите падат твърде ниско. Черноморието се характеризира с ветрове, които сякаш никога не спират.

Ниските температури създават предпоставки за амортизация на пътната сигнализация и в частност – пътните знаци и табели. Всяка община трябва да се погрижи за своите съоръжения за контрол на трафика и да подсигури пътната мрежа. Ако притежавате бизнес със специална табела пред входа на търговския обект, сега е моментът да го подготвите за зимата.

Планирайте предварително освежаване на знаците

Не е изненада, че знаците започват да избледняват с времето. Дъждът, снегът и слънцето оказват голямо влияние повърхността на знака. Поради тази причина е необходимо освежаване. Това означава да се пребоядиса знака и да му се постави ново слънцезащитно покритие. Ако знаците са на стойки е добре да се провери тяхната стабилност.

Поддръжка на знаци с неоново осветление

Както може би знаете, „неоновите“ знаци не са пълни с неон. Те са смес от различни видове газове, които включват неон, аргон и живак. Неоновият газ може да издържи практически всяка температура, но атомите на аргона стават бавни, когато температурата падне под 45 градуса. За щастие тук подобно падане на температурите би било прецедент.

Ако случайно светлината вече не е толкова ярка, то просто трябва да се свържете с екипа на Елит пътна сигнализация. Тръба, която не се връща към пълна яркост, вероятно има теч или газът е изчерпан и трябва да се поднови.

Ако предпочитате никога повече да не изпитвате затруднения с осветяването на табелите, може да помислите за преминаване към пътни LED светлини. Светодиодите издържат години без да избледняват или изгасват. Освен това изглеждат страхотно и са енергийно ефективни. В някои случаи може да се монтира и захранващ соларен панел.

Регулирайте таймерите за осветление

Някои знаци имат инсталирани светодиоди, които често работят с автоматични таймери. През зимния сезон нощта е по-дълга и е желателно светлините да функционират по-рано, а това изисква промяна на някои настройки по модула за управление. Бизнесите, които използват указателни и рекламни табели също трябва да се погрижат за тяхното осветление, за да останат лесно откриваеми за клиентите си.

Винаги търсете услугите на специалисти

Независимо дали имате търговски знак или табели за работна зона, Елит пътна сигнализация  е тук, за да ви помогне да подготвите вашите знаци за зимата. Добре изработеният и правилно третиран пътен знак е добра инвестиция, защото издържа по-дълго във времето.