Маркировъчна машина LineLazer V 250MMA 98:2

     Американският производител Graco от 2016 пусна на пазара ново поколение машини за полагане на хоризонтална пътна маркировка Line Lazer V MMA за бои 98:2. Line Lazer 250 e от серията на самозадвижващите се машини идеално приложими за градски условия, паркинги, гаражи, летища и др. Тези модели се предлагат във версия с една помпа за боя за еднокомпонентни продукти и във версия с втора помпа за двукомпонентни бои в съотношение 98:2.

     Line Lazer 250 се предлага в няколко различни варианта  – с един или с два пистолета според избора на клиента. Размерите на дюзите са съответно 0.055“ при един пистолет и 0.039 при два пистолета и за 3 – 0.031“. Максимално работно налягане е 230 бара. Двигателя, който се предлага е Honda GX390. Машините се предлагат във версии HP reflective, което позволява на оператора да настройва електронно налягането на боята. Дисплеят на машината изписва грешките в работата на системата.

     Версия HP Automatic позволява да се настройват освен това в автоматичен режим за дължини на маркировъчни линии, режим на точкуване или  „паркинг“ режим. И в двете версии пистолетите позволяват да се демонтират фиксираните дюзи и чрез дългите шлангове за боя да нанесе оператора ръчна маркировка, в това число фигури по шаблони. Машините пристигат стандартно със система за подаване на перли под налягане чрез вграден компресор за въздух и съд за перлите. Машината предлага режим на автоматично маркиране или полуавтоматично за 1бр пистолет и 1бр пистолет за перли като втория пистолет за перли и маркировка се задействат при стартиране на първите по подразбиране.

     С този клас машини Graco могат да се нанасят машинно и безвъздушно всички бои за хоризонтална пътна маркировка 1К, акрилатни, студени пластици, както и двукомпоненти бои 2К в съотношение 98:2. Елит пътна сигнализация предлага полагане на временна и постоянна пътна маркировка с най-високо качество, обслужвайки клиентите си с гореспоменатата машина LineLazer V 250MMA.